Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Station Antwerp

'Nieuw pretpark in Antwerpen eindigt niet zoals Yumble'

08-04-2017, 17.47 uur

De bedenkers van het nieuwe pretpark Comics Station in Antwerpen zijn niet bang dat hun project eindigt zoals het geflopte attractiepark Yumble in Roermond. Dat park ging al vier maanden na de opening failliet. Comics Station zit beter in elkaar, denken de initiatiefnemers.

De concepten van Yumble en Comics Station Antwerp hebben wel enkele zaken gemeen. In beide gevallen is er sprake van een overdekt pretpark met kleinschalige attracties voor kinderen, zoals een interactieve darkride en botsauto's. Bezoekers kunnen zich er enkele uren vermaken.

"Ik ben er geweest en ik voelde meteen aan dat ze het niet gemakkelijk zouden krijgen", zegt Comics Station-directeur Wim Hubrechtsen over zijn bezoek aan Yumble. "Om te beginnen hebben ze er véél meer geld in gestoken, het drievoudige van ons. Er was ook weinig of geen thematisering, waardoor het een beetje sfeer miste." In juli 2015 vroeg Yumble faillissement aan.

Yumble werd gepresenteerd als het 'attractiepark van de toekomst'. "Ze pakten uit als het nieuwe revolutionaire pretpark, de nieuwe Efteling, waar ik mijn twijfels bij had", aldus Hubrechtsen in gesprek met Brakesection Magazine. "Verder had ik toch best wel wat designerfouten in het park ontdekt."

Met de bouw van Comics Station Antwerp is 13 miljoen euro gemoeid. Verspreid over 6200 vierkante meter staan er attracties rond bekende Belgische stripfiguren als De Smurfen, Lucky Luke, Suske en Wiske, Jommeke en Urbanus. Een entreekaartje kost 19,50 euro via internet of 21,50 euro aan de kassa. Bezoekers zijn vanaf maandag welkom.



Meer Plopsa Station Antwerp
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be