Captain Jack

'Nieuw Belgisch pretpark opent in 2018'

01-04-2017, 13:02 uur | Reacties

Een nieuw overdekt pretpark in België opent met Halloween 2018 de deuren. Dat verwacht initiatiefnemer Jack Schoepen, de voormalig directeur van Bobbejaanland. Hij is al vijf jaar bezig om een attractiepark te bouwen dat in het teken staat van vliegtuigen en luchtvaart.

Het park met de naam Captain Jack moet in Mol komen te liggen. Volgens de huidige plannen komt er een hoofdgebouw van 12.000 vierkante meter, met drie verschillende themagebieden. Voor het attractie-aanbod wordt gedacht aan een zweefmolen, een carrousel, een funhouse, een toren met parachutes, twee soorten botsauto's, vliegsimulatoren en klimtoestellen.


ZIE OOK: Ex-directeur Bobbejaanland broedt op plannen voor nieuw pretpark

Schoepen houdt zich op dit moment bezig met het in orde maken van het bestemmingsplan. "Die procedure is bijna afgerond", vertelt hij in een interview met tijdschrift Brakesection. "Eind juni wordt de definitieve beslissing van de provincie verwacht en daarna zouden we in principe onze bouwvergunning kunnen indienen."

Als alles meezit, kan de bouw eind dit jaar beginnen. Schoepen heeft vertrouwen in een goede afloop. "Een nieuw buitenpretpark beginnen in België lijkt me onmogelijk. Een binnenpretpark moet daarentegen wel lukken." Ook met de locatie is hij tevreden. "Er liggen vier grote vakantieparken in een straal van minder dan dertig kilometer."

ZIE OOK: Voormalig directeur Bobbejaanland: 'Bouw van nieuw overdekt pretpark begint in 2017'

Reacties