Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Captain Jack

'Nieuw Belgisch pretpark opent in 2018'

01-04-2017, 13.02 uur

Een nieuw overdekt pretpark in België opent met Halloween 2018 de deuren. Dat verwacht initiatiefnemer Jack Schoepen, de voormalig directeur van Bobbejaanland. Hij is al vijf jaar bezig om een attractiepark te bouwen dat in het teken staat van vliegtuigen en luchtvaart.

Het park met de naam Captain Jack moet in Mol komen te liggen. Volgens de huidige plannen komt er een hoofdgebouw van 12.000 vierkante meter, met drie verschillende themagebieden. Voor het attractie-aanbod wordt gedacht aan een zweefmolen, een carrousel, een funhouse, een toren met parachutes, twee soorten botsauto's, vliegsimulatoren en klimtoestellen.

Schoepen houdt zich op dit moment bezig met het in orde maken van het bestemmingsplan. "Die procedure is bijna afgerond", vertelt hij in een interview met tijdschrift Brakesection. "Eind juni wordt de definitieve beslissing van de provincie verwacht en daarna zouden we in principe onze bouwvergunning kunnen indienen."

Als alles meezit, kan de bouw eind dit jaar beginnen. Schoepen heeft vertrouwen in een goede afloop. "Een nieuw buitenpretpark beginnen in België lijkt me onmogelijk. Een binnenpretpark moet daarentegen wel lukken." Ook met de locatie is hij tevreden. "Er liggen vier grote vakantieparken in een straal van minder dan dertig kilometer."

Meer Captain Jack
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be