Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Nieuwe attracties in Disneyland Paris: investering van 2 miljard euro

30-03-2017, 21.37 uur

Disneyland Paris heeft spectaculaire toekomstplannen. De komende tien jaar wordt er maar liefst 2 miljard euro geïnvesteerd in het pretparkresort. Dat monsterlijke bedrag is bedoeld voor renovaties én nieuwe attracties. Het gaat om een gemiddelde investering van 210 miljoen euro per jaar.

Er komen onder meer attracties en shows rond de superhelden van Marvel - zoals Spider-Man, Thor, Hulk, Captain America en Dr. Strange - in het Walt Disney Studios Park. Dat staat in documenten van moederbedrijf Euro Disney S.C.A. die vandaag werden gepubliceerd. Als mogelijk openingsjaar voor een nieuwe attractie wordt 2024 genoemd.

Disney wil de Marvel-figuren een prominentere plek geven in de pretparken. Hong Kong Disneyland opende dit jaar de Iron Man Experience. In Californië wordt The Twilight Zone Tower of Terror momenteel omgebouwd tot een Guardians of the Galaxy-attractie.

De Amerikaanse Walt Disney Company is bezig om Disneyland Paris helemaal over te nemen. Nu bezitten de Amerikanen slechts een deel van de aandelen. Als zij de touwtjes volledig in handen krijgen, is het resort voor uitbreidingen niet meer afhankelijk van bijvoorbeeld Franse banken.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be