Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Nieuwe attracties in Disneyland Paris: investering van 2 miljard euro

30-03-2017, 21.37 uur | Reacties

Disneyland Paris heeft spectaculaire toekomstplannen. De komende tien jaar wordt er maar liefst 2 miljard euro geïnvesteerd in het pretparkresort. Dat monsterlijke bedrag is bedoeld voor renovaties én nieuwe attracties. Het gaat om een gemiddelde investering van 210 miljoen euro per jaar.

Er komen onder meer attracties en shows rond de superhelden van Marvel - zoals Spider-Man, Thor, Hulk, Captain America en Dr. Strange - in het Walt Disney Studios Park. Dat staat in documenten van moederbedrijf Euro Disney S.C.A. die vandaag werden gepubliceerd. Als mogelijk openingsjaar voor een nieuwe attractie wordt 2024 genoemd.

Disney wil de Marvel-figuren een prominentere plek geven in de pretparken. Hong Kong Disneyland opende dit jaar de Iron Man Experience. In Californië wordt The Twilight Zone Tower of Terror momenteel omgebouwd tot een Guardians of the Galaxy-attractie.

De Amerikaanse Walt Disney Company is bezig om Disneyland Paris helemaal over te nemen. Nu bezitten de Amerikanen slechts een deel van de aandelen. Als zij de touwtjes volledig in handen krijgen, is het resort voor uitbreidingen niet meer afhankelijk van bijvoorbeeld Franse banken.

Meer Disneyland Paris