Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Artis

Partij voor de Dieren boos om miljoenengift voor dierentuin Artis

31-03-2017, 00.30 uur | Reacties

De Partij voor de Dieren (PvdD) is woest omdat de gemeente Amsterdam 2,3 miljoen euro ter beschikking stelt aan dierentuin Artis. Met dat geld moet een verouderd aquarium opgeknapt worden. De dierenpartij vindt dat niet kunnen, omdat de gemeenteraad vooraf nooit geïnformeerd zou zijn over de miljoenengift.

"Het geld is al toegezegd en daarmee wordt een gat in de begroting geslagen", foetert raadslid Johnas van Lammeren in De Telegraaf. "Mijn boosheid richt zich er niet op dat het geld naar Artis gaat, maar dat de begroting wordt overschreden."

De gift voor Artis is opmerkelijk, omdat de raad in 2015 heeft besloten dat de subsidie voor Artis juist structureel verlaagd moet worden. Deze week vroeg de PvdD een interpellatiedebat aan. De verantwoordelijke D66-wethouder Udo Kock hangt een motie van wantrouwen boven het hoofd.

Meer Artis
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be