Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Duinrell en Slagharen sluiten zich aan bij rookverbod in rijen

28-03-2017, 11.40 uur

De Efteling is het niet het enige attractiepark dat roken in de wachtrijen verbiedt. Ook in Duinrell en Slagharen wordt het verboden om een sigaret op te steken in een wachtende menigte. De meeste andere grote Nederlandse pretparken, waaronder Walibi en Toverland, hanteerden al langer zo'n verbod.

Nu hebben alle 21 dagattracties die zijn aangesloten bij branchevereniging Club van Elf een gezamenlijk beleid opgesteld. Het gaat bijvoorbeeld om de Efteling, Duinrell, Slagharen, Walibi Holland, Toverland, Avonturenpark Hellendoorn, Madurodam en de Keukenhof.

Ook de dierenparken Apenheul, Burgers' Zoo, Diergaarde Blijdorp, GaiaZOO en Ouwehands Dierenpark Rhenen doen mee. Daarnaast horen Het Scheepvaartmuseum, Het Spoorwegmuseum, Madame Tussauds, het Nederlands Openluchtmuseum, het Rijksmuseum, Canal Company en de Heineken Experience bij de Club.

Drievliet en het Dolfinarium zijn niet aangesloten bij de Club van Elf, maar hebben wel vergelijkbare regels ingevoerd. Wildlands Adventure Zoo Emmen en Apenheul hanteren als enige parken een algeheel rookverbod, met aangewezen rookzones.

Met de maatregelen willen de Club van Elf-leden kinderen beter beschermen, vertelt directeur Kees Klesman. "Een hoge service-standaard, persoonlijke veiligheid en ieders gezondheid hebben de volle aandacht. Zeker waar het de jongste generatie betreft." Het Longfonds zegt blij te zijn met het initiatief.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be