Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Nieuwe regels: Efteling verbiedt roken in wachtrijen

28-03-2017, 05.00 uur

Het wordt verboden om te roken in de wachtrijen van de Efteling. Vanaf komend weekend is het opsteken van een sigaret tussen de wachtende mensen niet meer toegestaan. Medewerkers gaan overtreders in eerste instantie alleen waarschuwen. Wie weigert om een peuk uit te maken, kan het pretpark uit worden gezet.

Tot nu toe mochten bezoekers in de buitenrijen - bijvoorbeeld bij de Piraña, de Gondoletta, Droomvlucht, Joris en de Draak en Baron 1898 - nog gewoon roken. Dat is straks taboe. Het verbod geldt ook voor e-sigaretten. Informatieborden bij de attracties worden aangepast om de nieuwe regels te communiceren.

Daarnaast gaat de Efteling roken ontmoedigen in het Sprookjesbos, waar veel kleine kinderen komen. Op verschillende plekken in het bos worden speciale rookzones aangelegd. Positieve bewegwijzering moet ervoor zorgen dat bezoekers dáár hun peuk opsteken.

Het attractiepark kondigde afgelopen najaar aan dat het rookbeleid aangescherpt zou worden. Tot nu toe bleef onduidelijk wat er precies zou veranderen. Met de nieuwe regels gaat een langgekoesterde wens van veel Efteling-fans en een hoop belangenorganisaties in vervulling.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be