Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pairi Daiza

Dierentuin wil ten dode opgeschreven bevers uit Walibi Belgium redden

27-03-2017, 18.32 uur

Er is nog hoop voor de beverfamilie die leeft bij de houten achtbaan in Walibi Belgium. Lokale autoriteiten zijn van plan om de beschermde dieren te vangen en af te maken, omdat ze een veiligheidsrisico vormen. Maar als het aan de Belgische dierentuin Pairi Daiza ligt, worden de bevers daar ondergebracht.

"Pairi Daiza heeft bekend gemaakt deze beschermde dieren graag te willen opvangen", schrijft het dierenpark in een verklaring op Facebook. "Wij hopen van harte dat er een oplossing kan gevonden worden voor deze kleine knaagdieren."

Walibi wil van de bevers af omdat ze in de buurt van rollercoaster Weerwolf aan bomen knagen. Als die omvallen, kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Na overleg met de Waalse overheid werd besloten om de dieren te verwijderen.

Meer Pairi Daiza
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be