Plopsa Station Antwerp

Nieuw overdekt pretpark in Antwerpen officieel geopend

27-03-2017, 20:51 uur | Reacties

In Antwerpen is afgelopen weekend een nieuw overdekt pretpark geopend. Comics Station Antwerp, gelegen in treinstation Antwerpen-Centraal, omvat ruim zestig attracties verspreid over vier verdiepingen. Het park van 6200 vierkante meter staat in het teken van bekende Belgische stripfiguren als De Smurfen, Lucky Luke, Suske en Wiske, Jommeke en Urbanus.

De belangrijkste attracties: de hoogste en langste overdekte glijbaan ter wereld, een driedimensionale rollercoasterrit met Lucky Luke, een grote binnenspeeltuin, de teletijdmachine van professor Barabas uit Suske en Wiske en een interactieve Smurfen-darkride.


ZIE OOK: Hoogste indoor glijbaan ter wereld in Antwerpen

"Een jaar geleden stond hier nog niets, nu staat hier, in het mooiste station ter wereld, het allereerste pretpark rond Belgische stripfiguren", zegt directeur Wim Hubrechtsen. "Belgisch erfgoed wordt hier voor het eerst op een hedendaagse en interactieve manier voor het hele gezin neergezet." Er werd 13 miljoen euro in het project geïnvesteerd.

Volgens de initiatiefnemers is Comics Station Antwerp goed voor ongeveer vier uur speelplezier. Bezoekers zijn welkom op woensdagen, zaterdagen, zondagen en tijdens Belgische en Nederlandse schoolvakanties. Men verwacht 250.000 gasten per jaar.

Vanaf zondag 9 april is het park toegankelijk voor het grote publiek. Toegangskaarten kosten 19,50 euro per persoon via internet of 21,50 euro aan de kassa. Per dag kunnen maximaal tweeduizend personen naar binnen.

ZIE OOK: Bouw van strippretpark in Antwerpen begonnen

Reacties