Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Nederlandse criminelen maken lampen voor Disneyland Paris

24-03-2017, 10.28 uur

Veel lampen in Disneyland Paris zijn gemaakt door veroordeelde Nederlandse criminelen. Dat onthult directeur Thomas Kikkert van de firma Rentalamp uit Wormerveer. Zijn bedrijf wordt al tien jaar door Disneyland ingeschakeld om verlichting te leveren voor evenementen in de Disney-pretparken.

Een hoop lampen worden in elkaar gezet door gedetineerden in de vrouwengevangenis van Nieuwersluis, vertelt de trotse directeur in gesprek met De Ondernemer. "En na de verhuurperiode worden ze weer opgeknapt. Dat gebeurt ook allemaal in Nederland."

Kikkert is blij met Disney als klant. "Enkele keren per maand gaan er lampen van ons naar Disneyland. Dat kunnen staanders zijn, maar we hebben ook kroonluchters van ruim vijf meter doorsnee. Bij het twintigjarig bestaan hebben we drie vrachtwagens met kroonluchters geleverd."

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be