Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Ripley's Believe It or Not! Amsterdam

Bizar: Amsterdamse attractie sluit man op in kooi met glasscherven

23-03-2017, 13.51 uur

De Amsterdamse attractie Ripley's Believe It or Not! probeert de aandacht te trekken met een bizar evenement. Op maandag 3 april wordt een man opgesloten in een glazen kooi met een vloer van glasscherven. Hij moet daar zeven dagen blijven zitten. Bezoekers kunnen hem ondertussen bekijken.

Ripley's heeft goochelaar Tim Horsting bereid gevonden om een week lang in de kooi te wonen tijdens de Nationale Museumweek. Hij wil daarmee aandacht vragen voor het werk van de stichting Doctors Without Borders. De ruimte van zes vierkante meter wordt voorzien van enkele basisbehoeften, zoals een toilet, een bank, eten en water.

Ripley's Believe It or Not! Amsterdam opende een half jaar geleden op de Dam. De attractie is een soort modern rariteitenkabinet, met merkwaardige kunstobjecten en andere willekeurige eigenaardigheden. Bezoekers kunnen ook plaatsnemen in een 'moving theatre'.

Meer Ripley's Believe It or Not! Amsterdam
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be