Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Uit de hand gelopen grap: dierentuin met dode dieren

21-03-2017, 14.58 uur

Wat begon als een flauwe 1 aprilgrap, wordt misschien toch werkelijkheid. Bekende Brabander Johan Vlemmix overweegt om een dierentuin met dode dieren te openen. De toeristische attractie zou in zijn enorme villa in Eindhoven komen te liggen.

Vlemmix presenteerde het idee als een grap. "Maar ik krijg nu zó veel reacties, dat ik er serieus over nadenk", vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad. De markante mediapersoonlijkheid is naar eigen zeggen gek van opgezette dieren. "Het is toch geweldig om met een leeuw te knuffelen?"

Op dit moment bezit Vlemmix al leeuwen, een ijsbeer, een pinguïn, een zwarte zwaan en een lynx - allemaal opgezet. Hij leent ze van de Museumwinkel in Nijmegen. "Ik wil ze eigenlijk niet meer kwijt. Dat bracht me op het idee om mijn huis open te stellen voor bezoekers."

Vlemmix beweert dat hij al "talloze aanbiedingen" heeft gekregen van dierentuinen in binnen- en buitenland. "Ik ben tegen het doden van dieren, alleen maar om ze op te kunnen zetten. Maar als ze toch al dood zijn, is er niks mis mee."

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be