Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Ontsnapte wallaby in Wildlands Emmen verscheurd door leeuwen

16-03-2017, 18.41 uurBeeld: Luciën Olinga

De ontdekkingstocht van een nieuwsgierige wallaby in Wildlands Adventure Zoo Emmen is dramatisch afgelopen. De kleine kangoeroe ontsnapte vanochtend uit zijn verblijf, maar kwam niet verder dan het leeuwengebied. Daar werd het dier verscheurd en opgegeten voor de ogen van bezoekers.

Luciën Olinga zag het voorval rond 11.00 uur gebeuren. "Een leeuw in Wildlands doet zich tegoed aan een wallaby die de verkeerde kant op ging na zijn ontsnapping", schrijft hij bij beeldmateriaal op zijn Facebook-pagina.

Om het verblijf van de wallaby's staat een muur van rotsen. Daar is het dier waarschijnlijk overheen gesprongen. "Wij kijken hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen", laat Wildlands weten in een verklaring.

Om de rust in de groep te bewaren, zijn de wallaby's na het incident tijdelijk naar binnen gehaald. Inmiddels springen ze weer buiten rond, met één familielid minder.

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be