Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Nieuw attractiepark met Viking-thema: bekijk de ontwerpen

15-03-2017, 17.15 uur

In Noorwegen liggen plannen klaar voor een gigantisch themapark dat in het teken staat van Vikingen. Het nieuwe attractiepark Thor's Rike moet de "Viking-hoofdstad van de wereld" worden, met attracties omgeven door indrukwekkende landschappen en kenmerkende gebouwen uit het Viking-tijdperk.

De initiatiefnemers willen het grootste pretpark van Noorwegen uit de grond stampen. Op vrijgegeven concept-arts staan waterbanen, achtbanen, thrillrides, shows en een enorme baai met Viking-schepen. Eerder ging het project door het leven als Vikingland.

De ontwerpen zijn gemaakt door de Amerikaanse firma ITEC Entertainment Corporation, bekend van attracties als Skull Island: Reign of Kong en Revenge of the Mummy in de themaparken van Universal.

Of Thor's Rike daadwerkelijk gebouwd gaat worden, is niet zeker. Er wordt nog gezocht naar financiers. De bedenkers hopen de benodigde investeringen nog vóór komende zomer binnen te halen. De opening zou dan plaats kunnen vinden in 2019 of 2020.

Het is de bedoeling dat het park geëxploiteerd gaat worden door de Spaanse parkengroep Parques Reunidos, bekend van Attractiepark Slagharen, Bobbejaanland en Movie Park Germany. De groep bezit op dit moment al twee Noorse parken: Bo Sommerland en Tusenfryd.















Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be