Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Zoo Jihlava

Kinderen trappen flamingo in dierentuin dood

14-03-2017, 20.31 uur

Drie kinderen hebben een groep zeldzame flamingo's zwaar mishandeld tijdens een bezoek aan een dierentuin. Eén van de dieren overleed aan zijn verwondingen. Het gaat om jongens van 5, 6 en 8 jaar die stenen gooiden naar de flamingo's en sloegen met stokken.

Ook trapten ze hard op de dieren in. Het voorval vond plaats in de Tsjechische dierentuin Zoo Jihlava. Beveiligers hebben direct de politie gewaarschuwd. Twee daders konden door agenten in de kraag gevat worden. Bij hun aanhouding lieten de jongens blijken dat ze geen spijt hadden van hun daden.

Omdat de kinderen zo jong zijn, worden ze niet vervolgd. Wel moeten hun ouders waarschijnlijk een schadevergoeding betalen. De overleden vogel was een belangrijk onderdeel van een fokprogramma voor flamingo's. Hij was volgens de dierentuin zo'n 2000 euro waard.

Meer nieuws
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be