Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Medewerker Phantasialand overleden bij ongeluk met achtbaan

14-03-2017, 15.06 uur

In het Duitse attractiepark Phantasialand is dinsdagochtend een medewerker om het leven gekomen. Een 58-jarige man stierf bij onderhoudswerkzaamheden in het park, dat momenteel gesloten is. Dat melden Duitse media.

Het incident vond rond 10.00 uur plaats bij de achtbanen Winja's Fear en Winja's Force. Dat zijn twee overdekte spinning coasters van ruim zeventien meter hoog, geopend in 2002. Karretjes worden met behulp van een verticale lift omhoog getakeld. Volgens de autoriteiten werd de man verpletterd door zo'n lift.

Het slachtoffer was een vaste medewerker van de attractie. Hij zou bekend zijn geweest met de techniek. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in. Looopings heeft een voorlichter van het park om een verklaring gevraagd, maar kreeg tot nu toe geen reactie.

Meer Phantasialand
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be