Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Ouwehands Dierenpark Rhenen

Ouwehands Dierenpark bevestigt datum van aankomst reuzenpanda's

14-03-2017, 11.51 uur

Het is officieel: de twee reuzenpanda's Xing Ya en Wu Wen komen op woensdag 12 april naar Nederland. Op die dag landt een vliegtuig met de zeldzame dieren op Schiphol. Later worden de panda's per vrachtwagen naar Ouwehands Dierenpark gebracht.

Dat heeft de dierentuin in Rhenen zojuist bevestigd. Looopings kon de datum afgelopen week al melden. Toen wilde een woordvoerster het nieuws nog niet bevestigen. Vliegmaatschappij KLM verzorgt een speciale vlucht vanuit de Chinese stad Chengdu naar Amsterdam. De verwachte aankomsttijd is 19.05 uur.

De reuzenpanda's worden getransporteerd in speciaal voor hen vervaardigde verblijven. Na de vliegreis worden de dieren vervoerd naar het KLM Dierenhotel, waar een gezondheidscheck plaatsvindt. Later gaan de panda's per vrachtwagen richting Ouwehands, met een speciale route door het centrum van Rhenen.

In de dierentuin gaan de twee panda's in quarantaine. Wanneer het grote publiek kan kennismaken met Xing Ya en Wu Wen, is nog niet bekend. Vanaf de officiële opening van het pandaverblijf moeten bezoekers kaartjes voor Ouwehands Dierenpark vooraf online reserveren. De kassa's blijven dan dicht.

Meer Ouwehands Dierenpark Rhenen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be