Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Phantasialand

Exclusief: achter de schermen bij Mystery Castle in Phantasialand

10-03-2017, 23:14 uur | Reacties

Phantasialand geeft een bijzonder kijkje achter de schermen bij de spectaculaire attractie Mystery Castle. In een unieke video wordt getoond hoe medewerkers onderhoudswerkzaamheden verrichten in de 65 meter hoge toren.

Het Duitse pretpark brengt voor het eerst in beeld wat erbij komt kijken om de gondels van de bungee drop op te knappen. "We halen alle gondels van de wand, om de lasnaden die erachter zitten te controleren op scheuren", vertelt onderhoudsmonteur Oliver Roggendorf.

ZIE OOK: Grote opknapbeurt voor wildwaterbaan River Quest in Phantasialand

Eén gondel weegt maar liefst 1,6 ton. "Als we scheuren tegenkomen, dan moet de fabrikant deze opnieuw lassen." Pas wanneer alle lasnaden, schroeven en remvinnen zijn gecontroleerd, kan de gondel teruggeplaatst worden.

Mystery Castle, gebouwd door de firma Intamin uit Zwitserland, ging open in 1998. Tijdens een ritje worden maximaal 48 passagiers meermaals omhoog gelanceerd in de donkere toren. De zes gondels behalen een topsnelheid van 72 kilometer per uur.ZIE OOK: Knap gedaan: Phantasialand nagebouwd in computerspel

Reacties
Bijdrage