Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Aanpak van files richting de Efteling kost 2,7 miljoen euro

10-03-2017, 15.29 uur

Het gaat 2,7 miljoen euro kosten om de files richting de Efteling voor de komende jaren op te lossen. Dat heeft de gemeente Loon op Zand laten becijferen. Het bedrag moet betaald worden door de gemeente, de provincie en de Efteling.

Het is onder meer de bedoeling dat de afritten richting het attractiepark verbreed worden. In de ochtendspits zijn er dan drie rijbanen open voor automobilisten die naar de Efteling rijden. 's Avonds worden er drie rijbanen opengesteld in de tegenovergestelde richting.

"Door de wegen aan te passen, kunnen we ruim vijf miljoen bezoeken per jaar zonder files naar de Efteling leiden", laat wethouder Gerard Bruijniks weten aan het Brabants Dagblad. De maatregelen worden volgend jaar doorgevoerd.

Men treft de komende tijd al wel tijdelijke voorzieningen, waaronder het plaatsen van verrijdbare lichtbakken en het inzetten van extra verkeersregelaars. Bruijniks: "We willen experimenteren en kijken wat werkt."

Uiteindelijk wil de Efteling doorgroeien naar zo'n zeven miljoen bezoekers per jaar.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be