Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Zoo Veldhoven

Dieren gestolen uit pas geopende Brabantse dierentuin

10-03-2017, 13:36 uur | Reacties

Een opgeknapte dierentuin in Noord-Brabant is nog geen week open, maar nu krijgen de nieuwe eigenaren al een flinke domper te verwerken. Uit Zoo Veldhoven zijn dinsdagnacht twee zeldzame kaketoes gestolen.

Julie Debaere (22) en Angelo Devolder (26) namen Zoo Veldhoven in december over. De afgelopen maanden werd het dierenpark flink opgeknapt. Zondag vond de officiële opening plaats, maar de feeststemming verdween al snel.

ZIE OOK: Dierentuin in rouw: gestolen pinguïn dood gevonden

Woensdagochtend ontdekte een verzorger een gat in het hek bij de papegaaien. "We zijn meteen papegaaien gaan tellen", vertelt Debaere aan Omroep Brabant. "We misten er twee, een kleine geelkuifkaketoe en blauwoogkaketoe." Er is aangifte gedaan bij de politie.

Het verhaal kreeg donderdagochtend een bizarre wending, toen Debaere een telefoontje kreeg van iemand die vermoedt dat hij de gestolen dieren via Marktplaats gekocht heeft. "Hij heeft er 1000 euro voor betaald, terwijl ze wel het vierdubbele waard zijn." De nieuwe eigenaar is bereid om de dieren weer terug te geven aan het dierenpark, maar hij wil er wel geld voor.

Onder de vorige eigenaren, in april vorig jaar, werden al ruim dertig papegaaien uit het park gestolen. De schade bedroeg toen ruim 30.000 euro. Debaere: "We zijn erg geschrokken en bekijken nu met een beveiligingsbedrijf welke maatregelen we moeten nemen."

ZIE OOK: Gruwelijk: neushoorn doodgeschoten in dierentuin

Reacties
Bijdrage