Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Zoo Veldhoven

Dieren gestolen uit pas geopende Brabantse dierentuin

10-03-2017, 13.36 uur

Een opgeknapte dierentuin in Noord-Brabant is nog geen week open, maar nu krijgen de nieuwe eigenaren al een flinke domper te verwerken. Uit Zoo Veldhoven zijn dinsdagnacht twee zeldzame kaketoes gestolen.

Julie Debaere (22) en Angelo Devolder (26) namen Zoo Veldhoven in december over. De afgelopen maanden werd het dierenpark flink opgeknapt. Zondag vond de officiële opening plaats, maar de feeststemming verdween al snel.

Woensdagochtend ontdekte een verzorger een gat in het hek bij de papegaaien. "We zijn meteen papegaaien gaan tellen", vertelt Debaere aan Omroep Brabant. "We misten er twee, een kleine geelkuifkaketoe en blauwoogkaketoe." Er is aangifte gedaan bij de politie.

Het verhaal kreeg donderdagochtend een bizarre wending, toen Debaere een telefoontje kreeg van iemand die vermoedt dat hij de gestolen dieren via Marktplaats gekocht heeft. "Hij heeft er 1000 euro voor betaald, terwijl ze wel het vierdubbele waard zijn." De nieuwe eigenaar is bereid om de dieren weer terug te geven aan het dierenpark, maar hij wil er wel geld voor.

Onder de vorige eigenaren, in april vorig jaar, werden al ruim dertig papegaaien uit het park gestolen. De schade bedroeg toen ruim 30.000 euro. Debaere: "We zijn erg geschrokken en bekijken nu met een beveiligingsbedrijf welke maatregelen we moeten nemen."

Meer Zoo Veldhoven
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be