Efteling

Dit zijn de karretjes van de nieuwe Efteling-attractie Symbolica

13-03-2017, 15.02 uur | Reacties

De Efteling laat onverwachts beelden zien van de karretjes van de nieuwe attractie Symbolica. In een kort filmpje op social media wordt getoond hoe de voertuigen in de interactieve darkride eruit komen te zien. Het gaat om sierlijke ronde koetsen die Fantasievaarders worden genoemd.

Per karretje is er plaats voor zes personen, verdeeld over twee rijen. De voorste rij krijgt een speciaal paneel waarmee inzittenden tijdens een ritje verschillende keuzes kunnen maken. In januari werd al een bakje gespot bij het gebouw, hetzij ingepakt met doeken en zeil.


ZIE OOK: Zo interactief wordt de nieuwe Efteling-attractie Symbolica

Symbolica maakt gebruik van een 'trackless' transportsysteem, zonder rails, geleverd door het Limburgse bedrijf ETF Ride Systems. Er vertrekken steeds drie karretjes tegelijk, die halverwege de rit worden opgesplitst. Later komen ze weer bij elkaar. De drie verschillende routes krijgen elk een eigen thema. Alle bakjes kunnen volledig om hun as draaien.

Wie in de overdekte familieattractie stapt, gaat op audi├źntie bij de koning in het Paleis der Fantasie. Lakei O.J. Punctuel heet de gasten welkom, waarna Efteling-mascotte Pardoes de rondleiding overneemt. Hij neemt bezoekers mee naar verschillende geheime gangen en magische vertrekken.

ZIE OOK: Karretje van nieuwe Efteling-attractie Symbolica gespot

Reacties