Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Ouwehands Dierenpark Rhenen

'Reuzenpanda's komen in april naar Nederland'

08-03-2017, 20.24 uur

De twee reuzenpanda's die Ouwehands Dierenpark binnenkort verwelkomt, komen hoogstwaarschijnlijk halverwege april vanuit China naar Nederland. Dat melden ingewijden aan Looopings. De dierentuin wil de datum echter nog niet bevestigen.

"Op dit moment kan ik daar nog geen uitsluitsel over geven", zegt een woordvoerster van Ouwehands. "We hopen dat we snel meer informatie kunnen geven. Op dit moment wachten we nog op de goedkeuring van verschillende externe partijen."

Bronnen melden aan Looopings dat het de bedoeling is om de panda's op dinsdag 11 april op te halen in de Chinese stad Chengdu, met een Boeing 747 van KLM. Ze komen dan op woensdag 12 april aan in Amsterdam.

Ouwehands Dierenpark krijgt de reuzenpanda's voor maximaal vijftien jaar te leen van de Chinese overheid. Eigenlijk zouden de bijzondere dieren afgelopen najaar al arriveren, maar toen was het nieuwe pandaverblijf nog niet af. Inmiddels hebben de Chinezen het verblijf officieel goedgekeurd.

Meer Ouwehands Dierenpark Rhenen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be