Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

'Nederlanders vinden salaris Disneyland Paris te laag'

12-03-2017, 19.38 uur

Dat er in Disneyland Paris weinig Nederlanders werkzaam zijn, heeft een typisch Hollandse reden. Veel geïnteresseerden uit Nederland haken af omdat ze het salaris te laag vinden. Dat vertelt Disney-personeelswerver Nicole Korssen in een interview met Business Insider.

Disney heeft in Nederland talloze fans. Toch is het makkelijker gezegd dan gedaan om hen te overtuigen om in de droomwereld van Disneyland Paris te komen werken, ontdekte Korssen. Van de ruim 15.000 'cast members', komen er slechts 120 uit Nederland. Ter vergelijking: 520 medewerkers zijn Spaans, 900 personeelsleden komen uit Italië.

Het salaris blijkt een belangrijk breekpunt te zijn. 35 uur werken in het Disney-callcenter levert bijvoorbeeld maandelijks 1514 euro op. "Voor Nederlanders is dat niet bijzonder", zegt Korssen. "In Spanje en Italië, waar de werkloosheid hoog is, ligt dat anders."

Ook de Franse taal is een obstakel. Omdat er wel Nederlands personeel nodig is, zijn de taaleisen van Disneyland in de loop der jaren versoepeld. "Vroeger vroegen we een goed niveau Frans. Nu Nederlands, Engels en een beetje Frans."

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be