Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen overweegt maatregelen na brute neushoornmoord

08-03-2017, 13.30 uur

Safaripark Beekse Bergen gaat bekijken of er extra beveiligingsmaatregelen nodig zijn na een gruwelijke moord op een neushoorn in Frankrijk. In een dierentuin nabij Parijs is in de nacht van maandag op dinsdag een neushoorn doodgeschoten, waarna zijn hoorn met een kettingzaag werd verwijderd.

Medewerkers van Beekse Bergen zijn geschrokken van het bizarre nieuws. "We weten dat hoorns een bepaalde waarde hebben, maar dat het zo extreem is dat ze gewoon in een dierentuin de hoorn komen halen, is gewoon verschrikkelijk", vertelt neushoornverzorger Kris Jansen aan Omroep Brabant.

Het Brabantse dierenpark gaat de veiligheid van de neushoorns opnieuw tegen het licht houden, aldus de verzorger. "Alle maatregelen die we kunnen nemen, nemen we gewoon. Maar sommige mensen laten zich toch niet tegenhouden."

Meer Beekse Bergen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be