Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Zoologique de Thoiry

Gruwelijk: neushoorn doodgeschoten in dierentuin

07-03-2017, 16.56 uur

Dierenbeulen hebben afgelopen nacht een witte neushoorn doodgeschoten in een Franse dierentuin. Vervolgens zaagden ze met een kettingzaag zijn hoorn af. "Al onze medewerkers zijn diep geraakt door deze afschuwelijke daad", staat in een verklaring van het park.

Het vijf jaar oude dier werd waarschijnlijk drie keer door zijn kop geschoten met een zwaar wapen, melden regionale media. Dat gebeurde in Parc Zoologique de Thoiry, in de buurt van Parijs. Verzorgers deden de gruwelijke ontdekking dinsdagochtend rond 09.00 uur.

De neushoorn is in 2012 geboren in het Arnhemse dierenpark Burgers' Zoo. Twee andere neushoorns in de Franse dierentuin leven nog. Waarschijnlijk kwamen de daders het verblijf binnen door een deur te forceren. Ze konden ongestoord hun gang gaan, ondanks dat er vijf personeelsleden op het terrein wonen.

Op de zwarte markt brengt een hoorn tienduizenden euro's op. Het zou voor het eerst zijn dat in een Europese dierentuin een dier om deze reden wordt gedood.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be