Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Gênant: dierenactivisten denken dat poppen in Disneyland Paris echt zijn

07-03-2017, 15.59 uur

Franse dierenactivisten hebben een gênante blunder begaan. Een vereniging van dierenvrienden klaagt op internet over "schandalige en huiveringwekkende dierenmishandeling in Disneyland Paris". Ezels in de buurt van achtbaan Big Thunder Mountain zouden zeer slecht behandeld worden.

In werkelijk gaat het helemaal niet om dieren van vlees en bloed, maar om computergestuurde bewegende poppen. Blijkbaar zagen de woedende activisten tijdens een ritje in de rollercoaster het verschil niet tussen robots en échte ezels.

"Twee ezels waren vastgebonden naast de zeer luidruchtige achtbaan", stond in een lachwekkend bericht op de Facebook-pagina van 'Animaux de la Rue'. "De dieren waren overduidelijk niet op hun gemak. Ze balkten en bewogen hun oren toen de trein voorbijkwam. Het is hartverscheurend en gruwelijk om te zien."

In de tekst stond verder een oproep om te klagen bij Disney over de "erbarmelijke situatie". Inmiddels is de boodschap stilletjes verwijderd.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be