Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Naturalis Biodiversity Center

Naturalis Leiden moet stoppen met verbouwen

07-03-2017, 11.02 uur

Bouwwerkzaamheden bij Naturalis liggen voorlopig stil. De rechter heeft besloten dat het natuurmuseum in Leiden met onmiddellijke ingang moet stoppen met verbouwen. De architect van het oorspronkelijke Naturalis-gebouw was naar de rechter gestapt.

Hij vindt de verbouwingsplannen "een verminking" van zijn ontwerp en doet een beroep op het auteursrecht. Naturalis wil onder meer extra pilaren neerzetten en meer tussenverdiepingen bouwen. De architect ziet dat niet zitten. De beslissing van de rechter noemt hij "fantastisch nieuws".

De advocaat van het museum waarschuwde eerder voor de gevolgen van een bouwstop. "De schade zou echt onwaarschijnlijk hoog zijn", zei hij. "De kans is groot dat Naturalis dan failliet gaat." De directie beraadt zich op een hoger beroep.

Naturalis wil flink uitbreiden, onder meer met een spectaculaire simulator. Bezoekers nemen plaats in een 'tijdcapsule' die hen terugbrengt naar het dinotijdperk. Het was tot nu toe de bedoeling dat het vernieuwde museum eind 2018 open zou gaan.

Meer Naturalis Biodiversity Center
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be