Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Franse president nodigt Donald Trump uit in Disneyland Paris

02-03-2017, 10.19 uur

De Franse president François Hollande heeft zijn Amerikaanse collega uitgenodigd om een kijkje te nemen in Disneyland Paris. Hij is van plan om een entreekaartje op te sturen naar Donald Trump. Dat zei Hollande afgelopen weekend tijdens een bezoek aan het pretparkresort.

Hij was daar ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van Disneyland Paris. Ook vierde Hollande dat er al dertig jaar een overeenkomst bestaat tussen eigenaar Euro Disney en de Franse staat.

Trump liet zich afgelopen week kritisch uit over Parijs naar aanleiding van de reeks terroristische aanslagen in de Franse hoofdstad. "Parijs is Parijs niet meer", beweerde hij op een conventie.

Hollande sloeg terug, zonder de naam van Trump te noemen. "Ik denk dat ik een entreebewijs voor Disneyland Paris naar een Amerikaan moet sturen, zodat hij hier kan komen bekijken wat Frankrijk echt inhoudt."

Sinds de aanslagen in Parijs zijn de bezoekersaantallen van Disneyland Paris fors gedaald. Afgelopen jaar daalde het aantal gasten met maar liefst 10 procent.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be