Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
South Lakes Safari Zoo

Misstanden in Britse dierentuin: vijfhonderd dieren overleden

02-03-2017, 00.19 uur

In een dierentuin in Engeland zijn de afgelopen vier jaar bijna vijfhonderd dieren onder verdachte omstandigheden overleden. Dat blijkt uit onderzoek naar misstanden bij South Lakes Safari Zoo. De resultaten zijn op zijn minst schokkend te noemen.

Zo moest een jaguar afgemaakt worden nadat hij zijn eigen poot had afgebeten. Bij eekhoornaapjes werd bloedvergiftiging vastgesteld. Een neushoorn legde het loodje nadat hij was vertrapt door een soortgenoot. Twee sneeuwluipaarden werden half aangevreten gevonden in hun kooi. Een giraf overleed aan overgewicht.

Tussen december 2013 en september vorig jaar stierven in totaal 486 dieren. Recente inspecties hebben ook aangetoond dat het drukbezochte dierenpark het niet zo nauw neemt met medische verzorging. Verder is er sprake van ongecontroleerd fokken en overbevolking.

Aanleiding voor het onderzoek was de dood van een 24-jarige verzorgster die in 2013 werd verscheurd door een tijger. De huidige vergunning van South Lakes Safari Zoo loopt binnenkort af. Deze maand wordt besloten of de Britse dierentuin open mag blijven.

Meer South Lakes Safari Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be