Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Nieuwe rollercoaster Slagharen wordt snelste over-de-kop-achtbaan van Nederland

02-03-2017, 12.09 uur

De nieuwe achtbaan Gold Rush in Attractiepark Slagharen wordt de snelste rollercoaster met inversies van Nederland. Dat heeft directeur Wouter Dekkers vandaag onthuld tijdens een persbijeenkomst. Hij belooft dat de triple-launch coaster een topsnelheid krijgt van 95 kilometer per uur.

Alle andere Nederlandse achtbanen die over de kop gaan, gaan minder hard. Zo haalt Baron 1898 in de Efteling een maximumsnelheid van 90 kilometer per uur, net als lanceerachtbaan Xpress in Walibi Holland. De nieuwste achtbaan van Walibi, Lost Gravity, komt niet verder dan 87 kilometer per uur.

Ook houten achtbaan Troy in Toverland - zonder inversies - tikt 90 kilometer per uur aan. Alleen Walibi's Goliath (106 kilometer per uur) gaat harder, maar die baan heeft eveneens geen loopings of kurkentrekkers.

De bouw van Gold Rush verloopt volgens Dekkers voorspoedig. "Al hebben we wel wat last van vorst gehad bij het leggen van de fundamenten. En op dit moment krijgen we veel water voor de kiezen."

Ongeveer van de helft van de 33 meter hoge baan staat inmiddels overeind. Binnen enkele weken moet de hele constructie af zijn. De opening vindt in het voorjaar plaats. Een precieze openingsdatum is nog niet geprikt, maar de seizoenstart op vrijdag 31 maart wordt in ieder geval niet gehaald.

Slagharen investeert deze winter in totaal 14 miljoen euro in de nieuwe achtbaan, een uitbreiding van het vakantiepark, vernieuwde horecagelegenheden en renovaties. 5 miljoen euro daarvan gaat naar de coaster.

Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be