Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris stopt met theatershow CinéMagique

26-02-2017, 12.24 uur

Disneyland Paris stopt definitief met CinéMagique. De bekende theatershow in het Walt Disney Studios Park is eind maart voor het laatst te zien. Dat bevestigen ingewijden aan fansite ED92. Geruchten over de sluiting gingen al langer.

In CinéMagique beleven bezoekers een eerbetoon aan honderd jaar cinemageschiedenis. De 25 minuten durende voorstelling combineert filmbeelden met live action. Acteurs Martin Short en Julie Delpy verzorgen de hoofdrollen. De attractie opende vijftien jaar geleden, in maart 2002.

Het verhaal van CinéMagique gaat over George, een bezoeker van Disneyland Paris die in de zaal zit en tijdens zijn reis zijn bagage is kwijtgeraakt. Hij 'verstoort' de show door een luidruchtig telefoongesprek te voeren over zijn verloren koffers.

Vervolgens komt hij op miraculeuze wijze in de film terecht, waar hij verliefd wordt op een lieftallige prinses. Samen herbeleven ze scènes uit filmklassiekers als Once Upon a Time in the West, The Good, the Bad and the Ugly, Mary Poppins, Titanic, The Silence of the Lambs, The Exorcist, Star Wars en The Wizard of Oz.

CinéMagique ligt in Studio 2 in themagebied Production Courtyard. Het 1100 zitplaatsen tellende theater staat vanaf april leeg. Disneyland Paris wil de sluiting nog niet officieel bevestigen. "Ik kan er helaas geen commentaar op geven", laat een woordvoerster aan Looopings weten.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be