Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dolfinarium

Oudste dolfijn van Europa overleden in Dolfinarium Harderwijk

22-02-2017, 14.44 uur | Reacties

In het Dolfinarium in Harderwijk is vanochtend de oudste dolfijn van Europa overleden. De beroemde tuimelaardolfijn Skinny stierf in het bijzijn van haar verzorgers. Het dier is ingeslapen, nadat afgelopen maandag een kwaadaardige tumor werd ontdekt.

Skinny was naar schatting 55 jaar oud. De exacte geboortedatum is niet bekend, omdat de dolfijn afkomstig is uit de natuur. In 1968 kwam ze vanuit het Amerikaanse Florida naar Nederland. Afgelopen zaterdag werd de verjaardag van het dier nog symbolisch gevierd.

Het Dolfinarium spreekt over "een zorgvuldig overwogen, maar ook moeilijk besluit". Het zeedierenpark verliest naar eigen zeggen een icoon. Eerder bleek al dat Skinny vocht tussen de organen had zitten. De afgelopen dagen verslechterde haar toestand. Maandag stopte ze bovendien met eten.

"Skinny zal voor altijd een hele speciale plek in ons hart hebben", zegt verzorgersmanager Jurriën Wouters. Zoals gebruikelijk is het lichaam voor onderzoek overgebracht naar de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht.

Meer Dolfinarium