Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris ontslaat medewerkers vanwege drugshandel

23-02-2017, 08:59 uur | Reacties

Disneyland Paris heeft een groep medewerkers de laan uit gestuurd vanwege de betrokkenheid bij drugshandel. De eerste arrestaties vonden vier jaar geleden plaats, waarna tien personeelsleden werden ontslagen. Recentelijk zijn nog eens vijf personen weggestuurd.

Eén persoon diende zelf zijn ontslag in. Acht anderen kregen disciplinaire sancties. Deze week werden de drugshandelaren veroordeeld door de Franse rechter. Die deelde voorwaardelijke celstraffen en geldboetes tot 3000 euro uit, meldt dagblad Le Parisien.

ZIE OOK: Medewerkers Disneyland Paris aan de drugs

De belangrijkste dader, Fabrice G., was werkzaam bij de parade in het Disneyland Park. Hij wordt gezien als de organisator van het drugsnetwerk, dat bedoeld was om vijftig medewerkers van Disneyland Paris van wiet te voorzien. G. verspreidde zo'n vijfhonderd gram cannabis per week.

Twee van de veroordeelden hadden thuis een wietplantage geïnstalleerd. Bij huiszoekingen werden verder grote sommen contant geld, elf luxe horloges, drie auto's en drie motoren gevonden.

De voormalige Disney-werknemers beweerden in de rechtszaal dat ze alleen wiet kweekten voor eigen gebruik en voor vrienden, maar de officier van justitie sprak dat tegen. "Het was een geoliede machine die maandenlang doorging."

Medewerkers van Disneyland Paris houden kennelijk wel van een jointje op zijn tijd. Afgelopen najaar werden nog twee mannen opgepakt voor het verkopen van cannabis aan Disney-personeel.

ZIE OOK: Medewerker van Belgisch pretpark opgepakt na drugsmoord

Reacties
Bijdrage