Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris ontslaat medewerkers vanwege drugshandel

23-02-2017, 08.59 uur

Disneyland Paris heeft een groep medewerkers de laan uit gestuurd vanwege de betrokkenheid bij drugshandel. De eerste arrestaties vonden vier jaar geleden plaats, waarna tien personeelsleden werden ontslagen. Recentelijk zijn nog eens vijf personen weggestuurd.

Eén persoon diende zelf zijn ontslag in. Acht anderen kregen disciplinaire sancties. Deze week werden de drugshandelaren veroordeeld door de Franse rechter. Die deelde voorwaardelijke celstraffen en geldboetes tot 3000 euro uit, meldt dagblad Le Parisien.

De belangrijkste dader, Fabrice G., was werkzaam bij de parade in het Disneyland Park. Hij wordt gezien als de organisator van het drugsnetwerk, dat bedoeld was om vijftig medewerkers van Disneyland Paris van wiet te voorzien. G. verspreidde zo'n vijfhonderd gram cannabis per week.

Twee van de veroordeelden hadden thuis een wietplantage geïnstalleerd. Bij huiszoekingen werden verder grote sommen contant geld, elf luxe horloges, drie auto's en drie motoren gevonden.

De voormalige Disney-werknemers beweerden in de rechtszaal dat ze alleen wiet kweekten voor eigen gebruik en voor vrienden, maar de officier van justitie sprak dat tegen. "Het was een geoliede machine die maandenlang doorging."

Medewerkers van Disneyland Paris houden kennelijk wel van een jointje op zijn tijd. Afgelopen najaar werden nog twee mannen opgepakt voor het verkopen van cannabis aan Disney-personeel.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be