Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Gröna Lunds Tivoli

Pretpark in Zweden heeft indrukwekkende achtbaanplannen

22-02-2017, 18.02 uur | Reacties

Een pretpark in de Zweedse hoofdstad Stockholm gaat een indrukwekkende nieuwe achtbaan bouwen. Attractiepark Gröna Lund heeft plannen gepresenteerd voor een 34 meter hoge inverted coaster, met een topsnelheid van 100 kilometer per uur.

De zevenhonderd meter lange baan wordt geleverd door de illustere fabrikant Bolliger & Mabillard (B&M). Een ritje gaat ongeveer twee minuten duren. Inmiddels is de bouwaanvraag ingediend. De bouw begint waarschijnlijk eind volgend jaar. Naar verwachting vindt de opening plaats in 2020.

De naam van de achtbaan is nog niet bekend. "Het wordt een extreem soepele baan met heftige g-krachten", belooft directeur Christer Fogelmarck van eigenaar Parks & Resorts Scandinavia. Volgens hem is de lay-out gebaseerd op de Harry Potter-achtbaan Dragon Challenge in het Amerikaanse themapark Universal's Islands of Adventure.

In Europa zijn tot nu toe zeven inverted coasters van B&M te vinden, waaronder Black Mamba in het Duitse Phantasialand en OzIris in het Franse Parc Astérix. De nieuwe rollercoaster wordt de tweede B&M-baan in Zweden. Concurrent Liseberg opent volgend jaar al een dive coaster van dezelfde firma.

In Gröna Lund staan op dit moment zeven verschillende achtbanen. Later dit jaar neemt het pretpark de 95 meter hoge vrijevaltoren Ikaros in gebruik.

Meer Gröna Lunds Tivoli