Disneyland Paris

Vrouw eist geld van Disneyland na misselijkmakend ritje in Space Mountain

20-02-2017, 23:34 uur | Reacties

Een vrouw eist een schadevergoeding van Disneyland Paris vanwege een rampzalig achtbaanritje in Space Mountain. Sinds de Française in 2013 in de overdekte rollercoaster stapte, is ze voortdurend misselijk en gedesoriënteerd.

"Mijn hoofd knalde tijdens de rit links en rechts tegen de beugel aan", vertelt de 27-jarige vrouw aan Franse media. "Op een gegeven moment kon ik mijn hoofd niet meer optillen. Het ritje leek een eeuwigheid te duren." Daarna voelde ze zich duizelig. "Dat gevoel is nooit meer overgegaan."


ZIE OOK: Space Mountain: Mission 2 in Disneyland Paris zondag voor het laatst open

De vrouw klaagt dat ze door de evenwichtsstoornis niet meer normaal kan werken of recht kan lopen. Volgens artsen lijdt ze aan het zogeheten 'mal de debarquement'-syndroom. Er is nog weinig onderzoek gedaan naar de ziekte. De symptomen zijn vergelijkbaar met zeeziekte, maar dan op het land.

Inmiddels onderhandelt de vrouw al ruim twee jaar over een schadevergoeding. Disneyland stelde voor om 29.950 euro over te maken, maar daar gaat het slachtoffer niet mee akkoord. Nu overweegt ze om het bedrijf voor de rechter te slepen.

Space Mountain is sinds begin dit jaar gesloten vanwege een grote onderhoudsbeurt. Er komen nieuwe treinen met andere beugels.

ZIE OOK: 'Jongetje verlamd door Tower of Terror in Disneyland Paris'

Reacties