Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Naturalis Biodiversity Center

Museum Naturalis bouwt attractie met dino's

20-02-2017, 12.24 uur

Natuurmuseum Naturalis in Leiden ontwikkelt een bijzondere nieuwe attractie: de Rexperience. Bezoekers nemen plaats in een 'tijdcapsule' die hen terugbrengt naar het dinotijdperk. Daar treffen ze levensechte dinosauriërs aan.

Naturalis wordt op dit moment verbouwd. Eind 2018 gaat het vernieuwde museum open. De dinosimulator komt te liggen in de dinosauriërzaal. Daar vinden bezoekers ook het skelet van de Tyrannosaurus rex 'Trix'.

"In de Rexperience kunnen we Trix echt tot leven wekken", zegt Naturalis-directeur Edwin van Huis. Volgens hem is de attractie ook leerzaam. "Hoe meer je weet over het leven op aarde, hoe beter je beseft dat we de natuur nodig hebben voor onze toekomst."

De bouw van de attractie wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Het museum ontvangt een donatie van 1,25 miljoen euro. In 2015 kreeg Naturalis al een eenmalige bijdrage van 1,2 miljoen euro voor de tijdelijke tentoonstelling T.rex in Town, te zien tot begin juni.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Naturalis Biodiversity Center
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be