Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Nieuwe achtbaan Slagharen wordt hoger dan gepland

18-02-2017, 15.03 uur

De nieuwe achtbaan van Attractiepark Slagharen wordt meters hoger dan we dachten. Tot nu toe communiceerde het pretpark dat triple-launch coaster Gold Rush 31 meter hoog zou worden. Nu blijkt dat de constructie straks 33 meter hoog is.

Dat bevestigt een woordvoerder aan Looopings. De topsnelheid van de lanceerachtbaan staat op dit moment nog niet vast. "We verwachten iets tussen de 90 en 95 kilometer per uur, maar de exacte gegevens weten we natuurlijk pas na de eerste testritjes", zegt de voorlichter.

Als de maximumsnelheid inderdaad boven de 90 kilometer per uur uitkomt, is Gold Rush officieel de op één na snelste achtbaan van Nederland. Alleen de Goliath in Walibi Holland (106 kilometer per uur) gaat harder.

Gold Rush wordt een achtbaan met drie lanceringen - twee vooruit en één achteruit - en twee inversies. De 5 miljoen euro kostende trekpleister komt in plaats van de klassieke achtbaan Looping Star, die inmiddels is afgebroken. De werkzaamheden liggen op schema.

Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be