Efteling

Video: hoe werken de karretjes van de nieuwe Efteling-attractie Symbolica?

17-03-2017, 11:00 uur | Reacties

De Efteling laat zien hoe de karretjes van de nieuwe attractie Symbolica werken. Het vierde deel van een making-of-serie op YouTube staat in het teken van het transportsysteem van de overdekte darkride. Bezoekers nemen plaats in zogeheten Fantasievaarders; ronde koetsen met twee rijen.

De voertuigen rijden zonder zichtbare rails. De Efteling ging voor het bijzondere ritsysteem in zee met het Limburgse bedrijf ETF Ride Systems. Hoe de bakjes eruitzien, weten we al sinds afgelopen maandag. Toen toonde het pretpark beelden van de karretjes in de fabriekshal in Nederweert.


ZIE OOK: Dit zijn de karretjes van de nieuwe Efteling-attractie Symbolica

"Ons baanloze systeem kan een willekeurig pad volgen", zegt directeur verkoop Ruud Jeen van ETF. "Wij kunnen allerhande bewegingen maken - vooruit, achteruit, een rotonde, dead ends - die je met een baangebonden systeem niet kunt realiseren."

Er komen drie verschillende routes door de attractie, met elk een eigen thema. De Fantasievaarders roteren volledig, halen elkaar in en versnellen in bepaalde scènes. Halverwege de rit worden de karretjes opgesplitst. "Het is een droomklus om van een standaard voertuig zoiets bijzonders te maken", zegt Efteling-ontwerper Sander de Bruijn.

De voertuigen worden interactief. Tijdens de rit kunnen passagiers verschillende keuzes maken, bijvoorbeeld op het gebied van speciale effecten. Welke route de karretjes volgen, wordt al bij het instappen bepaald. Er vertrekken steeds drie koetsen tegelijk.ZIE OOK: Zo interactief wordt de nieuwe Efteling-attractie Symbolica

Reacties