Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Luisenpark Mannheim

Dierentuin in rouw: gestolen pinguïn dood gevonden

16-02-2017, 17.51 uur

Medewerkers van een Duitse dierentuin zijn in rouw. Een babypinguïn die deze maand werd gestolen uit een dierenpark in West-Duitsland, is dood aangetroffen. "We zijn verdrietig en geschokt", reageert directeur Joachim Költzsch van Luisenpark Mannheim.

De Humboldtpinguïn werd donderdagochtend gevonden aan de rand van een parkeerplaats in de buurt van het park. Afgelopen zaterdag merkten verzorgers op dat het jonge dier niet in zijn verblijf zat. Een ontsnapping werd uitgesloten.

"We hadden nog hoop op een goede afloop, maar dit is het slechtst denkbare scenario", aldus Költzsch. "We zijn allemaal ontdaan. Niet alleen over de dood van onze geliefde bewoner, maar ook over het gebrek aan respect voor levende wezens."

Het is niet duidelijk of de pinguïn nog in leven was toen hij werd achtergelaten op het parkeerterrein. Volgens een regionale krant was het dier onthoofd. Er loopt nog een juridisch onderzoek. De politie is op zoek naar getuigen.

Meer Luisenpark Mannheim
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be