Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Nederlandse attractieparken komen met gezamenlijk rookbeleid

23-02-2017, 16.23 uur

Alle grote pretparken in Nederland gaan dezelfde regels hanteren omtrent roken. Nu is het op sommige plekken nog toegestaan om te roken in buitenwachtrijen, bijvoorbeeld in de Efteling, Duinrell en Slagharen. Binnenkort presenteren de leden van branchevereniging Club van Elf een gezamenlijk rookbeleid.

De nieuwe richtlijnen worden opgesteld in samenwerking met het Longfonds, bevestigt Club van Elf-directeur Kees Klesman aan Looopings. Eind maart moet duidelijk worden wat het collectieve beleid precies inhoudt.

Bij de Club zijn 21 dagattracties aangesloten, waaronder de Efteling, Duinrell, Slagharen, Walibi Holland, Toverland, Avonturenpark Hellendoorn, Madurodam en de Keukenhof. Ook zes dierenparken zijn lid: de Apenheul, Burgers' Zoo, Diergaarde Blijdorp, GaiaZOO, Ouwehands Dierenpark Rhenen en Wildlands Adventure Zoo Emmen.

Verder bestaat de Club van Elf uit Het Scheepvaartmuseum, Het Spoorwegmuseum, Madame Tussauds, het Nederlands Openluchtmuseum, het Rijksmuseum, Canal Company en de Heineken Experience.

In Drievliet, Toverland en Walibi Holland was roken in de rijen al een tijdje verboden. De Apenheul hanteert als enige park in Nederland een algeheel rookverbod. Een sigaret opsteken mag daar alleen op aangewezen plaatsen.

Meer nieuws
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be