Dolfinarium

Dolfinarium: 'Bezoekers willen nog steeds dierenshows zien'

16-02-2017, 13:32 uur | Reacties

Ondanks protesten van dierenactivisten willen de bezoekers van het Dolfinarium nog gewoon dierenshows zien. Dat beweert Dolfinarium-directeur Bert van de Hoef. Volgens hem zijn de voorstellingen met dolfijnen, zeeleeuwen, walrussen en zeehonden anno 2017 nog altijd ontzettend populair.

"Wij maken ons helemaal niet druk om die dierenactivisten", vertelt Van de Hoef aan dagblad de Stentor. "Lekker laten gaan, die mensen. Het gaat toch om een te verwaarlozen minderheid."


ZIE OOK: Dolfinarium verliest tienduizenden bezoekers

De shows van het Dolfinarium liggen al jaren onder vuur, maar er zijn geen plannen om ermee te stoppen. "Zolang onze bezoekers nog steeds van de voorstellingen genieten, zien wij geen reden om er een streep door te zetten. En uit enquêtes blijkt dat de shows nog altijd het hoogst worden gewaardeerd door de gast."

Toch is het aantal bezoekers van het Dolfinarium het afgelopen jaar met 10 procent gedaald. Geen reden tot paniek, vindt Van de Hoef. "Onze bezoekersaantallen schommelen altijd. De concurrentie in onze branche is enorm."

Komende zomer opent het zeedierenpark in Harderwijk de eerste fase van een gigantisch waterpark. "Het moet het grootste waterpark van Nederland worden", aldus de directeur.

ZIE OOK: Eerste concepten voor waterpark bij Dolfinarium Harderwijk

Reacties