Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Maatregelen Efteling tegen rondzwervende sigaretten

21-02-2017, 11.32 uur

Bezoekers van de Efteling hoeven hun opgebrande peuken voortaan niet meer op de grond te gooien. Het pretpark heeft verschillende prullenbakken uitgerust met zogenaamde 'doofstrips'. Dat zijn speciale plaatjes waar sigaretten op uitgedrukt kunnen worden.

Dankzij de strips kunnen gasten hun sigaretten gewoon in de afvalbak gooien. De eerste exemplaren zijn verschenen in de buurt van de hamburgertent Burger Backery, naast watershow Aquanura.

In Rotterdam werd in 2014 al geëxperimenteerd met dergelijke strips. Dat zorgde destijds niet voor een afname van het aantal peuken op straat, blijkt uit onderzoek in opdracht van Stichting NederlandSchoon.

De Efteling kondigde afgelopen najaar aan dat het rookbeleid in het pretpark binnenkort aangescherpt gaat worden. Het is nog niet duidelijk wat er gaat veranderen. Nu mogen bezoekers nog overal roken in de openlucht, dus ook in buitenwachtrijen en in het Sprookjesbos.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be