Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix

Parc Astérix bouwt nieuwe achtbaan: grootste investering in vijf jaar tijd

18-02-2017, 16.27 uur

De bouw van de nieuwe achtbaan Pégase Express in Parc Astérix kost 16 miljoen euro. Daarmee is het de grootste investering van het Franse pretpark in vijf jaar tijd. Een aanzienlijk deel van de rollercoaster staat al overeind, blijkt uit actuele bouwfoto's.

In Pégase Express gaan passagiers zowel voor- als achteruit. Bezoekers komen tijdens een ritje terecht in de tempel van Medusa. De familieachtbaan van fabrikant Gerstlauer haalt een topsnelheid van 52 kilometer per uur. Het Nederlandse bedrijf Jora Vision ontwierp de decors. Waarschijnlijk opent de attractie in juni.

Vijf jaar geleden stak Parc Astérix nog 20 miljoen euro in de spectaculaire inverted coaster OzIris. In 2016 opende de familieattractie Discobélix, een investering van 3 miljoen euro. Het pretpark hoort bij dezelfde groep als Walibi Holland en Walibi Belgium.

Meer Parc Astérix
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be