Disneyland Paris

Storingen teisteren vernieuwde Big Thunder Mountain in Disneyland Paris

19-02-2017, 15:30 uur | ReactiesFoto: @ED92live

Disneyland Paris heeft nog geen oplossing gevonden voor de technische problemen bij Big Thunder Mountain. De beroemde mijntrein was ruim een jaar lang buiten gebruik vanwege een onderhoudsbeurt. Sindsdien wordt de rollercoaster geplaagd door storingen.

Op 17 december 2016 werd Big Thunder Mountain feestelijk heropend na een renovatie die dertien maanden duurde. Bij de opknapbeurt is ook de techniek van de attractie vervangen. "Daardoor is het systeem een stuk betrouwbaarder geworden, met minder storingen", vertelde een medewerkster van Walt Disney Imagineering destijds.


ZIE OOK: Mijlpaal voor Disneyland Paris: Big Thunder Mountain na dertien maanden heropend

Maar in de praktijk merken bezoekers daar nog weinig van. Tegenwoordig is de rollercoaster vrijwel dagelijks urenlang dicht. De afgelopen twee maanden kampte Big Thunder Mountain op 70 procent van de dagen met minstens één storing, blijkt uit een analyse van Looopings.

Verspreid over 64 dagen draaide de achtbaan op negentien dagen zonder storingen. Januari spande de kroon: in 31 dagen tijd was de attractie slechts zeven keer een hele dag geopend. Op 24 dagen in januari moest Big Thunder Mountain onverwachts gesloten worden.

Big Thunder Mountain werd gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma. Het Limburgse bedrijf was ook betrokken bij de onderhoudsbeurt die afgelopen jaar plaatsvond.

ZIE OOK: Exclusief: achter de schermen bij vernieuwde Big Thunder Mountain in Disneyland Paris

Reacties