Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Särkänniemi

45 meter hoge achtbaan met achterwaartse lancering in Finland

12-02-2017, 20.59 uur

Een pretpark in Finland opent dit jaar een spectaculaire achtbaan met drie lanceringen, waarvan één achteruit. De rollercoaster met de naam Hype in attractiepark Särkänniemi wordt ruim 45 meter hoog en 260 meter lang.

Een ritje van 55 seconden bestaat onder meer uit een inline twist-inversie en een zogeheten non-inverted loop, waarbij karretjes in een looping net niet over de kop gaan. De topsnelheid bedraagt ongeveer 100 kilometer per uur.

Hype is een sky rocket-model van de Amerikaanse fabrikant Premier Rides. Een vergelijkbare baan staat sinds 2014 in het Duitse Holiday Park onder de naam Sky Scream.

In het Finse Särkänniemi stonden al vijf achtbanen, waaronder een flying coaster, een suspended coaster met vijf inversies, een launched coaster met motoren en een sensationele half pipe coaster van dertig meter hoog.

Meer Särkänniemi
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be