Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Amerikanen azen op volledige overname Disneyland Paris

10-02-2017, 10.49 uur | Reacties

De Amerikaanse Walt Disney Company heeft plannen om Disneyland Paris volledig over te nemen. Dat kan grote gevolgen hebben voor de toekomst van het pretparkresort. Nu hebben de Amerikanen nog 76,7 procent van de aandelen in handen.

De rest is eigendom van Kingdom Holding Company - het bedrijf van een Saoedische prins - en particulieren. Walt Disney neemt de aandelen van de prins (9 procent van Disneyland Paris) voor 2 euro per stuk over. Er is een voorstel gedaan om de resterende 14,3 procent voor hetzelfde tarief over te nemen.

De Amerikanen steunen een plan voor de herkapitalisatie van Disneyland Paris ter waarde van 1,5 miljard euro. Dat moet de toekomst van het resort veiligstellen. Walt Disney wil de touwtjes in Parijs volledig in handen krijgen, zodat men voor toekomstplannen niet meer afhankelijk is van bijvoorbeeld Franse banken. Vanwege een bizarre constructie moet Disneyland Paris nu nog licentiekosten betalen voor het gebruiken van Disney-figuren.

De aandelen van Euro Disney - het beursgenoteerde bedrijf achter Disneyland Paris - stegen vanochtend met 65 procent naar 1,98 euro per aandeel. De totale waarde van de firma ligt daarmee op 1,55 miljard euro. Bestuurslid Valérie Bernis heeft aangekondigd op te stappen omdat ze de belangen van kleine aandeelhouders naar eigen zeggen niet meer kan verdedigen.

Met 13 miljoen bezoekers in 2016 is Disneyland Paris nog altijd met afstand het populairste pretpark in Europa. Wel kampt de bestemming met teruglopende bezoekersaantallen, onder meer vanwege de terreuraanslagen in Frankrijk. In 2014 schoot Disney het Europese resort al te hulp met een kapitaalinjectie van 1 miljard euro.

Meer Disneyland Paris
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be