Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Bezoekersquotum als laatste redmiddel voor drukte Efteling

10-02-2017, 09.40 uur

Als er de komende jaren geen oplossing komt voor de verkeersdrukte rond de Efteling, kan de gemeente het pretpark een bezoekersquotum opleggen. Dat werd gisteravond duidelijk tijdens een bijeenkomst van de gemeenteraad van Loon op Zand.

De Efteling wil de komende jaren groeien naar zo'n zeven miljoen bezoekers per jaar. Nu zijn dat er nog 4,7 miljoen. Er liggen meerdere opties op tafel om de toenemende drukte in goede banen te leiden, waaronder het aanleggen van een extra weg en het bouwen van een monorail naar de ingang.

Mochten die plannen niet werken, dan kunnen de bezoekersaantallen worden ingeperkt door een maximum aantal gasten in te stellen. De gemeente ziet zo'n quotum als een allerlaatste redmiddel, als alle andere mogelijkheden niets opleveren.

Binnenkort moet de gemeenteraad stemmen over het nieuwe masterplan van het attractiepark. Het lijkt erop dat de raad vóór gaat stemmen, al zijn er bij veel partijen nog wel twijfels over de verkeersstromen.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be