Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Hacker Duinrell maakt e-mailadressen buit

29-05-2011, 21.38 uur | Reacties

Pijnlijk nieuws voor Duinrell. De hacker die afgelopen donderdag de website van het attractiepark overhoop haalde, heeft toegang gekregen tot een database met privégegevens van tienduizenden bezoekers. Het gaat om de namen en e-mailadressen van meer dan 80.000 mensen. Zij abonneerden zich via de website op een nieuwsbrief. Hacker 'Xcrypt' voorzag ons van een screenshot van de database. De enorme lijst met mailadressen is inmiddels ook in handen van Looopings. "De schuld ligt voor een groot deel bij reclamebureau Multiminded", meldt de hacker. "Het is ronduit belachelijk dat een groot bedrijf als Duinrell heeft gekozen voor zo'n amateuristische club. 90 procent van de sites van Multiminded is kwetsbaar." Xcrypt0 heeft Duinrell aangeboden het beveiligingslek kosteloos te verhelpen, maar hij kreeg vooralsnog geen gehoor.

Meer Duinrell
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be