Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Artis

Dierentuin Artis krijgt 2,3 miljoen euro voor restauratie aquarium

08-02-2017, 22.59 uur

De gemeente Amsterdam helpt dierentuin Artis uit de brand. Het dierenpark in de hoofdstad ontvangt een eenmalige tegemoetkoming van 2,3 miljoen euro. Artis gaat dat bedrag gebruiken voor het restaureren van een groot aquariumcomplex, dat in zeer slechte staat verkeert.

Het Aquarium, geopend in 1882, is een monumentaal gebouw dat volgens Artis hoognodig gerenoveerd moet worden. "Zoutwatercorrosie heeft de catacomben, waarop de historische aquaria en grote zaal rusten, aangetast", staat in een persbericht.

Dankzij de gift van de gemeente is het sluiten van het Aquarium nu van de baan. Wel benadrukt de dierentuin dat er ook in de toekomst geld nodig blijft. "Om te blijven bestaan en te blijven vernieuwen."

Door het Aquarium stroomt 1,3 miljoen liter water, waarvan 880.000 liter zout water en 420.000 liter zoet water. Er leven tropische vissen als de roodbuikpiranha en de regenboogvis, maar ook zeepaardjes, bedreigde koraalsoorten en haaien.

Meer Artis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be