Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Tivoli Gardens

Virtual reality bij achtbaan in Kopenhagen

07-02-2017, 17.24 uur

Een pretpark in Denemarken voegt virtual reality toe aan een grote achtbaan. Tivoli Gardens in Kopenhagen rust de rollercoaster Dæmonen uit met virtualreality-brillen. Vanaf komend seizoen wanen passagiers zich tijdens een achtbaanritje in het oude China.

Een ritje in de virtualreality-attractie begint in een Chinese vuurwerkfabriek, gevolgd door een race door berglandschappen met tempels en wezens uit de Chinese mythologie, zoals draken, demonen en leeuwen.

De virtualreality-brillen zijn optioneel. Bezoekers betalen 25 Deense kronen - ongeveer 3,40 euro - per ritje als ze gebruik willen maken van de nieuwe techniek. Het systeem wordt geleverd door de Duitse firma VR Coaster.

Dæmonen is een floorless coaster van leverancier Bolliger & Mabillard, bekend van Baron 1898 in de Efteling. De baan is 28 meter hoog en 564 meter lang. Treinen halen een topsnelheid van ruim 77 kilometer per uur.

Meer Tivoli Gardens
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be