Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Beluister de muziek van de nieuwe Efteling-attractie Symbolica

17-02-2017, 10.57 uur

De soundtrack van de nieuwe Efteling-attractie Symbolica is opgenomen door een orkest. Een team van muzikanten heeft de muziek voor de darkride gespeeld in een opnamestudio in België. Dat is te zien én te horen in een nieuwe making-of-video die het pretpark vandaag heeft gepubliceerd.

De melodie voor Symbolica werd bedacht door Efteling-huiscomponist René Merkelbach. De opnames vonden plaats in de Galaxy Studios in het Belgische Mol, waar eerder ook de muziek van achtbaan Baron 1898 werd opgenomen.

"Het paleis waar we een rondleiding krijgen, heeft heel veel verschillende ruimtes en die hebben allemaal een andere klank", vertelt de musicus. "Het idee is om het thema vast te houden, maar er steeds een andere richting aan te geven, waardoor je het gevoel hebt dat je heel ergens anders in het paleis bent."

Merkelbach kan het thema van de attractie inmiddels dromen. "Ik ken de wereld van Symbolica al heel lang, omdat ik in het begin heel veel met Henny Knoet heb gewerkt aan muziek voor Pardoes", zegt hij. Efteling-ontwerper Knoet, overleden in 2013, is de bedenker van mascotte Pardoes.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be